Unge Deler Erfaringer fra Ophold på Efterskoler

Det er ikke alle der finder beslutningen om, hvorvidt de skal tage på efterskole eller ej, særligt nem at træffe. Andre har det super nemt: de tog den beslutning for længe siden, og kan nærmest ikke vente med at komme afsted. Uanset om man er i den ene eller den anden gruppe, så kan det være rart at høre lidt om andre unge menneskers erfaring med at opholde sig på en efterskole. Vi har derfor talt med et par tidligere elever fra danske efterskoler, og bedt dem om at fortælle lidt om deres oplevelse. Måske kan det gøre din beslutning nemmere at træffe, eller få dig til at se endnu mere frem til selv at starte.

Mark Høyer, 18 år, Veksø

Jeg var aldrig rigtigt i tvivl om, at jeg skulle på efterskole. Min storebror gik nemlig på efterskole før mig, og han havde altid de bedste historier! Samtidig vil jeg jo gerne være professionel fodboldspiller, så en fodbold efterskole er jo totalt oplagt. Min træner har altid fortalt mig, at det ikke er en fordel at være den bedste spiller på holdet: for så presser man ikke sig selv til at blive bedre. På en fodbold efterskole går alle jo vildt meget op i fodbold, så der vil helt sikkert være masser af inspiration til at træne hårdt og blive så god som jeg kan! Det viste sig også at være tilfældet. Men efterskolen gav mig også meget mere end bare fodboldtræning. Jeg fik mig de bedste venner nogensinde, og vi taler stadig sammen i dag, selvom vi ikke længere går på efterskole sammen. Det er noget fuldstændigt andet end at gå i en almindelig skole. Vil klart anbefale det!

Solveig Bundgaard, 19 år, Føllenslev

Jeg var faktisk ikke særligt opsat på at skulle på efterskole i starten. Min mor havde gået på efterskole, og hun elskede det. Hun sagde også, at det ville være rigtigt godt for mig, fordi jeg blev mobbet meget i folkeskolen og godt kunne trænge til nogle nye omgivelser. Men jeg syntes bare det lød så skræmmende! Det var i forvejen hårdt for mig at gå i skole, men jeg vidste i det mindste hvad jeg kunne forvente. Så jeg skulle nok overleve et par år mere. Men noget helt nyt, langt væk hjemmefra, hvor jeg ikke aner hvordan tingene kommer til at foregå? Det virkede simpelthen for uoverskueligt. Jeg er dog evigt glad for, at jeg i sidste ende alligevel endte med at tage på efterskole. Selvom jeg var mega angst på dagen hvor vi startede, så forsvandt det hurtigt: alle mennesker var simpelthen så søde og imødekommende! Det var et helt andet univers, og allerede fra første skoledag var alting 100 gange bedre end jeg havde turde håbe på.