STOP! Hvor er Du Egentligt Lige Nu?

Vi har det med at fare derud af, og køre med fuld fart på livet hele tiden. Måske er det noget, vi bilder os ind, at man jo skal når man sådan er voksen. Måske tror vi at travlhed er en af de ting vi måles på i forbindelse med vores arbejde, og måske er det sandt, også selvom produktivitet og travlhed sjældent hat særligt meget med hinanden at gøre. Men der er et stort pres på at holde os i gang, og konstant tænke på ting ude i fremtiden. Når vi endelig kan slappe af, så har vi en tendens til at tænke tilbage på hvad der er sket i løbet af dagen, ugen eller måneden. Vi kigger efter steder hvor vi kunne have gjort det bedre, eller hvor vi måske har overset noget. Vi fisker efter ting i vores fortid, der giver os bedre mulighed for at planlægge og udforme vores fremtid.

Men STOP! Hvor er du egentligt lige nu? Prøv at tage en dyb indånding, og bare kig dig omkring. Du vil helt sikkert genkende nogle ting, men det vil være som om, at du ser dem i et nyt lys lige nu. Det er første gang, at disse ting er ”virkelige” – for det er første gang, du observerer hvad der sker omkring dig her og nu, i stedet for at være fanget i tanker om fortid og fremtid.

Læg mærke til, hvordan skoene klemmer om dine fødder. Hvordan gulvet føles under dine sko, og hvordan presset fordeles ud på dine fødder. Mærk hvordan vinden skubber til dine bukseben, og du mærker stoffet mod dine ben. Kig på din egen refleksion i et spejl eller på den slukkede computerskærm. Læg mærke til designet på din Kenzo T-shirts, eller hvordan den stramme skjorte sidder på dig. Lyt til lydene omkring dig, både dem der er tæt på og dem der er langt væk. Lad dig fuldstændigt absorbere i det nuværende øjeblik.

Hvis det er lang tid siden, du har gjort noget lignende, så vil det være en ganske fremmed følelse. Det vil måske være svært, at slukke de indre stemmer, der fortæller dig at du ”burde” komme i gang med noget ”produktivt”. Men bare læg mærke til de stemmer, og betragt dem som endnu en af de ting, der sker lige nu. De er ikke vigtigere eller mere ægte, end alle de andre sanseindtryk og tanker, du oplever lige nu og her.

Det er vigtigt at stoppe op på denne måde, og reflektere. Hvis vi aldrig gør det, hvad er det så helt basalt vi arbejder så hårdt på? Hvis vi aldrig stopper op, og lægger mærke til øjeblikket, så vil vi aldrig opleve den fremtid vi arbejder så hårdt på at gøre til virkelighed.