Sådan Holder du Udstyret på Kontoret Rent og Skinnende

Kategori: Bolig

Kontor

På din arbejdsplads er der mange forskellige typer udstyr, der bliver brugt hver eneste dag. Når noget bliver slidt ned, kontakter man selvfølgelig det firma, der står for ens kontorforsyning, og får noget nyt. Men det er ikke altid særlig lækkert – eller hygiejnisk – at lade tingene stå og forfalde ind til de helt skal udskiftes. Du har nok lagt mærke til at udstyr som kopimaskiner, computere, faxmaskiner, telefoner, scannere og skærme berøres mange gange i løbet af en dag.

Udstyret på kontoret bliver let snavset. Når man rør ved disse snavsede overflader, øger man sin risiko for at blive syg eller utilpas. Det er derfor vigtigt, at man løbende holder de forskellige ting på kontoret rene. Der er mange ting, du kan gøre, for at holde udstyret rent og frisk. Tricket er, at du bør køre igennem denne rengøringsproces regelmæssigt, for at sikre, at udstyret altid er rent. Jo mere detaljeret og ligefrem din proces er, jo lettere er den for dig og dine kolleger at følge. Nedenstående er hvad vi bruger på vores eget kontor:

 

  1. Du skal have en dåse med trykluft, der kan blæse skidt og snavs op, fra revnerne mellem tasterne i tastaturet. Disse kan købes i de fleste byggemarkedet, og hos Dansk Niels Bo. Du bør sprøjte tastaturet regelmæssigt, for at blæse støv og krummer væk, der har sat sig der i. Du vil hurtigt komme til at sætte pris på, at have et tastatur der er rent. Det vil også være godt for dit helbred, da der ikke er noget støv, der akkumuleres i tastaturet.
  2. Du bør bruge entanti-statisk rengøringsmiddel, og sprøjte det på en fnugfri klud. Det kan med fordel være en klud lavet af mikrofiber. Brug derefter denne klud til at tørre alle plastikrammer af på dit udstyr – det gælder alt fra computere, skærme, faxmaskiner, telefoner, scannere og til kopimaskiner og printere. Sørg for at alle overflader er rene.
  3. Du skal bruge en anden fnugfri klud, du har fugtet med destilleret vand. Denne klud skal du bruge til at tørre skærme og glasoverflader af med. Grunden til du bruger destilleret vand er, at det ikke indeholder nogen partikler, der kan ridse glasset.

 

Det er nogle forholdsvis nemme tips, som vil gøre dit kontor til et langt mere lækkert sted at arbejde og opholde sig. Hvis du gør det til rutine, at køre ovenstående tre punkter igennem hver dag, vil du have lækkert udstyr, der er indbydende og klar til at blive brugt uden gener.

Det er heller ikke noget der tager en helt masse tid. Da jeg begyndte at rengøre tingene på vores kontor regelmæssigt, var det mest for mit eget helbreds skyld – men da mine kolleger så, hvor meget mere lækkert det var, at håndtere udstyr der var rent, var de mere end villige til at hjælpe til. Nu bruger vi de første 10 minutter af dagen på at hjælpe hinanden med at gøre kontoret flot.