Hvis du Aldrig har Sejlet i Speed Båd så Kom Afsted!

Der er noget helt ubeskriveligt befriende ved at være ude på havet. Når du er ude midt i ingenting, så kan du kigge dig hele vejen rundt, og bare se vand. Fordi du er på en båd, så er vandet ikke en hindring, men derimod en mulighed: du kan bevæge dig overalt, hvor der er vand. Det betyder at du har flere muligheder ude på vandet, end du har noget som helst sted på land. Enhver rute fra dit udgangspunkt er ligeså tilgængelig og mulige, som alle andre. Hvis du står et sted på land – altså medmindre du er midt ude i en ørken måske – så er der altid ting, der står i vejen nogle steder omkring os. Det er typisk ikke et problem som sådan: vi er trods alt udstyrede med ganske gode ben, der kan hjælpe os med at komme rundt om de fleste udfordringer. Men det er alligevel en følelse af frihed, man kan blive helt svimmel over, når man står ude på en båd. Du har aldrig haft så mange muligheder, der krævede nøjagtigt den samme energi at forfølge.

Det er også derfor jeg anbefaler alle mennesker jeg kender, at komme en tur ud på en speed båd, hvis de aldrig har sejlet i sådan en før. Sådan en hurtig lille sag er nemlig både underholdende og en enorm øjenåbner at sejle rundt i. Det er samme fantastiske følelse som at køre en Renault Scenic oppe på vejene, men så med ubegrænsede muligheder og den friske naturlige luft.

Når jeg siger, at det er en øjenåbner, så er det fordi den følelse af frihed smitter af på andre områder af ens liv. Hvis man aldrig har været ude på en speed båd, så tænker man slet ikke over, at der står ting i vejen. Man følger bare de ruter man altid har taget, og skænker knap nok de blokerede ruter en tanke. Men når man har været ude midt på havet, går det op for én, hvor indespærret man har været tidligere. Pludseligt bliver enhver blokade til et øjesår: noget der står i vejen og irriterer os. Det er fordi vi kender alternativet. Dette giver os lyst og mod til, at ændre på vores omgivelser, frem for blot at acceptere dem.

Det har specielt ført til, at jeg er kommet af med en masse mentale blokader. Nu ved jeg, at mit hoved kan være ligeså klart og roligt, som en stille dag på havet. Derfor accepterer jeg ikke, at der er blokader i vejen: jeg ved der er konstruktioner, og at jeg kan nedbryde dem hvis jeg vil.