Det Eneste Rigtige Antal Puder i Sengen

Jeg har altid været typen, der kun havde en enkelt pude i min seng. Som barn sov jeg i den øverste køje inde på børneværelse, og da jeg senere fik mit eget værelse, var det naturligt nok bare en enkeltseng. Så der var ikke rigtigt plads til mere end en enkelt pude. Men jeg manglede nu heller ikke flere puder. En enkelt pude er da alt hvad man har brug for? Man har jo kun en enkelt nakke at placere en pude under alligevel. Hvis man gerne vil løfte hovedet højere op, jamen så kan puden jo bare foldes på midten! Igennem alle disse år skænkede jeg det overhovedet ikke en tanke, at jeg ”kun” havde en enkelt pude.

Men så mødte jeg min første kæreste. Og hold da op, hvor havde hun mange puder i sin seng! Der var i hvert fald fem eller seks puder oppe hvor man lagde sit hoved, og når sengen var blevet redt pænt om morgenen, så blev der lige smidt en omgang ekstra puder oveni. Sengen lignede mere gulvet på et legeværelse, hvor alt legetøjet var lavet af bløde ting og sager, end et sted man kunne sove. Først troede jeg bare at det var hende der var lidt skør – men jeg fandt hurtigt ud af, at mange piger har utroligt mange puder.

Så som den nørd jeg er, besluttede jeg mig selvfølgeligt for, at finde ud af hvad det rigtige antal puder var i en seng. Jeg havde en teori om, at det korrekte antal puder var lig med antallet af mennesker der skulle sove i en given seng. Var man alene i sengen, så var en enkelt pude optimalt. Var man to mennesker, så var det to puder. Og så videre. Men hvordan tester man sådan en hypotese?

Jeg tog det faktisk ret seriøst, ind til det gik op for mig, at det bare handlede om personlige præferencer. Det er lidt ligesom at en mercedes ikke nødvendigvis er den eneste rigtige bil. Der er mange der drømmer om at eje en Mercedes, så det er uden tvivl en god bil. Men nogle vil foretrække en Lamborghini over en Mercedes. En børnefamilie vil måske have mere gavn af en Honda Odyssey eller lignende minivan. Der er altså ikke et rigtigt svar: det er en kombination af behov og personlige præferencer.

Så det eneste rigtige antal puder i sengen er et produkt af dine personlige behov og præferencer. Det virker måske åbenlyst for mange, men hvad kan jeg sige? Jeg var sikker på, at nogen måtte tage fejl. Det fik jeg da også ret i. Jeg var den der tog fejl: min teori om at 1 pude til 1 person var det eneste der gav mening, var ikke korrekt. Det var det der gav mening for mig, men ikke nødvendigvis for alle andre mennesker.