De unge vil igen på efterskole – Top 10 efterskoler i danmark

De unge vil gerne gå på efterskole. Det er et år der udvikler de unge meget personligt, socialt og fagligt og derfor har vi her givet et bud på 10 af de bedste i landet.

efterskole

Kies

Københavns idrætsefterskole er en skole med fokus på fodbold og håndbold beliggende i Valby. Skolen har en rigtig god tradition for dygtige håndbold og fodboldspillere, og har også en væg hvor deres landsholdspillere er hængt op. Når man går på en af linjerne på Kies, skal man samtidig være medlem af en klub udenfor, hvor dens gode beliggende i københavn, giver en stor mulighed for at vælge lige den klub man gerne vil prøve sig af i. Har man ingen præferencer har fodboldklubben samarbejde med Frem og Fremad Valby og håndboldklubben med Ajax København, hvor du med garanti finder et hold der passer til dit niveau.

Oure

Alle kender næsten med garanti nogle der har gået på den sydfynske idrætsefterskole Oure. Dette er en rigtig stor efterskole med mange elever, så har du mod på et år med rigtig mange nye ansigter, så er Oure lige noget for dig. Oure er især kendt for deres rigtig gode håndboldlinje, som har et tæt samarbejde med GOG. Der har været mange ligaspillere gennem Oures sidste folkeskole klasser og en spiller som Mikkel Hansen har også gået på Oure’s efterskole. Derudover har de linjer som fodbold, golf, dans, musik, adventure og snesport. Der er alt andet lige noget for enhver smag.

Brøndby

Brøndby idrætsefterskole er en af de nyere spillere på markedet. Skolen der har en genial placering lige over for Brøndby Stadion i gamle hotel lokaler, kan med garanti lokke en masse dygtige fodboldspillere til skolen, grundet dens navn og tætte placering på Brøndby IF. Mange vælger også at spille fodbold i Brøndby, når man går på skole, hvilket må siges at være rigtig fedt for mange unge, der drømmer om at prøve sig selv af på højeste niveau. Udover fodbold har de ting som Bordtennis, dans, golf og håndbold.

Gørlev

Idrætsefterskolen i Gørlev på vestsjælland er den største i den region. Når du går på GIE, er det vigtigt at du er vild med fysisk udfoldelse, da der er op mod 15 timers aktiv træning om ugen. Det kan være en hård omlægning for nogen, men de fleste er vel klar over hvad de går ind til når de signer op til at gå på en idrætsefterskole. Du finder en masse forskellige linjefag du kan tage på Gie, som værende fodbold, rytme, springgymnastik, håndbold, badminton, musik, volleyball, friluft/adventure og dans. Der er noget for enhver smag og det giver en god sammensætning af forskellige mennesker.

Vandel efterskole

Vandel er beliggende i Vandel omkring Vejle. Efterskolen har linjefagene design, fodbold, håndbold, musik og teater, så man sikrer sig en god fordeling af sportsinteresserede samt folk med interesse for drama og design. Dette setup plejer at give en god blanding af interesser, som skaber et godt miljø for alle de unge der vælger at tage på denne efterskole.

Stort nærvær med kun 138 elever og rigtig gode faciliteter er noget af det skolen udmærker sig på, hvor der også i løbet af året forekommer en udlandstur.

Bjergnæs Efterskole

Bjergsnæs er især kendt for deres gymnastik afdeling, som er noget ud over det sædvanlige. Er du dygtig gymnast, kan dette være en rigtig god efterskole at tage på. Skolen har som så mange andre efterskoler, stor fokus på idræt og derfor er linjerne også gymnastik, fodbold og så en kreativ linje, så det ikke kun er sportsnørder der bliver optaget. Musik fylder eksempelvis en stor del af denne kreative linje, så er du glad for musik, sang og instrumenter kan denne linje være noget for dig. Skolen er beliggende i Viborg.

ISI

Er idrætsefterskolen beliggende i Ikast i midtjylland. Her finder du udover en idrætsefterskole også en idrætshøjskole. Du finder alle de gængse sportslinjer som de andre idrætsefterskoler, som fodbold, håndbold, golf, volleyball men skolen skiller sig en smule ud ved også at have en cykel linje. Er du landevejsrytter og drømmer om at gøre karriere, eller kan du bare rigtig godt lide at cykle som sportsgren kan dette være en unik mulighed for at bruge et år med ligesindede cykelryttere på en fed idrætsefterskole. Der er både træning med efterskolen, klubtræning og for nogen også selvtræning at passe udover.

SINE

Sine er beliggende i det sønderjyske, nemlig i Løgumkloster. På Sine efterskolen finder du også alle de klassiske sportsgrene, som de andre har. Dvs. fodbold og håndbold på både piger og drenge linjer, dans, badminton og golf. Sine har derudover også et specielt tilbud, da de har en helt linje til fitness. Her lærer du alle aspekter af det at træne i et fitnesscenter og giver dig god grobund til din viderefærd i et træningslokale. Skolen sikrer høj faglighed i dens fag, hvor lærere og elever hvert år sikrer gode gennemsnit og god indlæring for eleverne på skolen. Det har også givet Sine efterskole et fedt ry

Ålestrup

Er du ikke så meget til sport, som de fleste efterskoler beskæftiger sig med, men er mere et naturmenneske, så kan Ålestrup naturefterskole være noget for dig. Du finder linjer indenfor Fiskeri, jagt, adventure, heste og musik på denne meget blandede efterskole.

Nislevgård

Er du ordblind men ellers normalt begavet, er nislevgård efterskolen for dig. I odense er den beliggende og har stor fokus på danskundervisningen så eleverne kan blive bedre til at stave, skrive og læse. Derudover er fysisk udfoldelse også en del af skolens dna, så her er god grobund for udvikling af ordblinde.