Vedligeholdelse af din vaskemaskine – Her er vores fif

Kategori: Bolig

vedligeholdelse af opvasker

Når du har været ude at købe en ny vaskemaskine eller blot vil blive bedre til at vedligeholde din egen, er der mange ting du selv kan gøre. Derfor har vi forsøgt vha. af denne artikel, at klarlægge nogle af de ting du selv kan gøre for at have en vaskemaskine der er fit for fight. Det er rigtig ærgeligt at bruge mange penge på en dyr hvidevare artikel som en vaskemaskine er, og så ikke passe den så den kan holde alle de år, som den er bygget til at kunne.

En vaskemaskine kan holde i mange år hvis man er god ved den. Derudover kan du med fordel finde dig en god leverandør af reservedele, så du kan få fat i de rigtige reservedele hvis det blot er dette der skal klares, for at din maskine kan køre videre.

Har du en der er lidt teknisk i dit netværk, kan du bruge ham til at finde ud af hvad der er galt med din vaskemaskine og herefter kan du finde den rette type af reservedele.

Et af de fif vi vil give her, til vedligeholdelse af din vaskemaskine er til at du kan rense den, og den derved kommer til at køre som da den var ny, hvis det bliver foretaget rigtigt.

Der er mange ting der kan gøre at din vaskemaskine ikke kører som smurt. Mange gange er det fordi der kommer forkert dosering af sæbe og skyllemiddel i, så det første fif er at lære maskinen at kende og vide hvor meget sæbe og skyllemiddel du skal putte i den, for ikke at få den til at kalke til.

Først step du kan gøre er at tage trevlesien ud af vaskemaskinen og rense denne. Derefter kører man en vask uden tøj omkring 60 grader, så bliver sien renset igen.

Dette gøres 3-4 gange, indtil du ikke kan hive mere skidt ud af trevlesien – derefter skyller du gerne maskinen igennem med en vask ved samme antal grader.

Når du skal afkalke din vaskemaskine anbefaler vi at bruge citronsyre til dette. Her hælder du mellem 20-40 gram i skuffen til sæbe og kører en vask omkring 60 grader. Gør det et par gange, og kør også her en tur uden andet end vand i maskinen. Dette skulle gerne være nok til at kunne afkalke din maskine totalt.

Når du skal rengøre maskinen udvendigt, skal det gerne gøres med mildt rengøringsmiddel. Så der ikke kommer for meget hård rengøringsmiddel på maskinen. Derefter skal den tørres af med en almindelig våd klud. På denne måde får du en flot overflade på din vaskemaskine, og med alle disse fifs skulle du gerne have en flot og velkørende vaskemaskine.

Forebyg grim lugt

Mange vaskemaskiner er tit ramt af rigtig grim lugt. Derfor har vi her forsøgt at sætte nogle generelle råd op du kan følge, hvis du er interesseret i en så lugtfri vaskemaskine som muligt.

De fleste er ikke så glade for lugte i deres vaskemaskine, hvilket er klart da det tøj de skal have på, på arbejde, i skole eller hvad man nu laver, naturligvis ikke er så lækkert hvis det lugter grimt, grundet at vaskemaskinen afgiver en grim lugt.

Du kan forebygge grim lugt ved at følge nogle af disse råd. Det første er, at du med fordel kan køre en kogevask en gang om ugen, og har du ikke noget tøj eller andet der kan tåle det, kan det være fint at køre uden noget i. Det er fint at køre en maskine blot med vand, for at sikre sig mod den grimme lugt fremadrettet.

Når du ikke vasker er det en god ide at lade lågen til maskinen stå åben, så der komme ren masse frisk luft ind i maskinen, da det hjælper godt på den grimme lugt du kan være uheldig at få fat i.

Derudover er det en rigtig god ide, at gøre det til en månedlig eller 2. månedlige rutine at få renset trevlesien, da den godt kan stå og blive fyldt med skidt og være med til at give sur lugt. Doser sæbe og skyllemiddel rigtigt, så der ikke sætter så for meget skidt end hvad godt er. På den måde kan der også blive mindre at smide ud fra trevlesien.