Vær Ikke Bange for at Træffe Klare Beslutninger

Kategori: Biler

Vi lever i en verden, hvor der bliver flere og flere valgmuligheder indenfor stort set alting. Hvis du skal male dit hus, kan du tage ned i byggemarkedet og se den ene hylde efter den anden med forskellige slags maling. Jeg anede ikke engang, at der var så mange forskellige farver! Bare variationerne af farven ”hvid” kan gøre mig rundtosset: ”creme”, ”seashell” og hvad ved jeg? Og så er der forskellige mærker at vælge imellem, og hver af dem har deres eget udvalg af tykkelser og typer.

Man kan ikke længere bare tage hen i supermarkedet og købe en flaske ketchup. Man skal til at vælge hvilken type ketchup og fra hvilket mærke. Det var altså noget nemmere i gamle dage!

Selvfølgelig kan man ikke rigtigt brokke sig over, at have muligheder. Det er da dejligt at der er noget at vælge imellem, og jeg er også glad for tanken om, at det tvinger producenterne til at konkurrere på god kvalitet. Men når udvalget bliver tilpas stort, så er det let at miste overblikket, og føle at det er umuligt at tage en beslutning. Ingen har lyst til at vælge ”forkert” – og hvordan skal man vide hvilken af de 100 muligheder der er den bedste?

Heldigvis har tiden ikke bare bragt flere muligheder med sig, men også teknologi der gør det lettere end nogensinde før at læse op på ting og danne sig et overblik. Da min gamle bil stil af, var jeg kun et par klik væk fra en prissammenligning på brugt Toyota. Jeg var ikke nødt til at tage rundt til de 10 forskellige bilforhandlere, lede hver af deres 200 biler igennem for at finde de 10 forskellige Toyota modeller de har og skrive prisen ned på et stykke papir. I dag er det hele samlet på internettet, og der kan sorteres og filtreres på livet løs.

Internettet og teknologien kan dog ikke stå helt alene. De er blot værktøjer, og din brug af disse værktøjer er hvad der i sidste ende bestemmer, hvorvidt du træffer den rigtige beslutning eller ej. Du er altså nødt til at anerkende din frygt, fortælle dig selv at du godt kan gøre det her, og så træffe nogle klare beslutninger. Hvis der er 10 forskellige bilmærker, så tag en hurtig beslutning om hvilket bilmærke du vil kigge på – jeg har altid haft gode oplevelser med Toyota, så det var mit personlige valg. Nu har du lige skåret 90% af mulighederne væk, og kan zoome ind på de 10% der betyder noget! Det næste skridt er at lave en liste over ting din bil skal bruges til, og hvad der derfor er vigtigt for dig. Kig så på filtrene der tilbydes af online værktøjerne, og se om du kan justere dem til at sortere de nye eller brugte biler på en måde, der passer med dine personlige krav.