Tyskland er Bil-Elskernes Paradis

Kategori: Biler

Hvis man går op i biler, så kan man let blive lidt frustreret over, hvor tamt det danske bilmarked er. Som bil entusiast kan jeg godt lide at kigge på rigtigt mange forskellige biler, og jeg elsker at se alt ekstra udstyret der er til rådighed. Min interesse er ganske bred: jeg finder de billigste biler på markedet vildt fascinerende, fordi de formår at tilbyde meget for lidt. Det er da fantastisk at man kan få en fuldt funktionsdygtig bil, med en masse moderne teknologi, og som overholder alle de skrappe sikkerhedskrav, for et ganske beskedent beløb. Samtidig elsker jeg også at kigge på biler der koster langt mere, end jeg overhovedet kan drømme om at få råd til. Det er ligesom et kig ind i et helt andet univers, og jeg kan drømme mig væk i timevis henne hos den lokale Mercedes forhandler. Samtidig er det ofte der jeg finder inspiration til hvad jeg virkeligt gerne vil have i en bil, der ligger indenfor min prisklasse. Jeg må også erkende, at det at kigge på luksuriøse biler har rykket noget ved det budget jeg sætter for en bil.

Men det er virkeligt svært at vindues-shoppe biler på den måde her i landet. Hvis du tager hen til 10 forskellige bilforhandlere så er det de samme 10-15 forskellige modeller du kommer til at se på. Og der er ikke en eneste af forhandlerne der har alt ekstraudstyret. Det handler selvfølgeligt om, at det danske marked ikke rigtigt passer til et stort udvalg. De fleste danskere er ret konservative når det kommer til deres valg af bil, og ekstraudstyr er sjældent noget folk går op i. Med det lave befolkningstal, og vores generelt gode disciplin når det kommer til at passe godt på vores biler, så er det klart at bilforhandlerne kun køber de biler hjem, som de med sikkerhed ved at de kan sælge.

Derfor må folk der har en reel interesse for biler tage ned, og besøge vores naboer sydpå. Tyskland er nemt et rent paradis for bil elskere som jeg. De tyske bilforhandlere er nemlig nødt til at konkurrere på udbud og ved at specialisere dig i diverse nicher. Det betyder at man kan finde alt imellem himmel og jord, og aldrig ender med at se nøjagtigt det samme henne hos to forskellige bilforhandlere. Samtidig er der alt det ekstraudstyr man overhovedet kan forestille sig – et rent slaraffenland!

Det bedste af det hele er, at køb af bil i tyskland er ganske ligetil i dag. Der er danske virksomheder der har specialiseret sig i at importere tyske biler for privatpersoner. Man kan altså uden problemer tage til Tyskland, finde sin drømmebil og så få den hentet til Danmark og indregistreret på danske nummerplader.