Tips til at visualisere dine data

Kategori: Tech

data

Det kan være en udfordring for os at forholde os til en stor mængde information og data. Men med nogle smarte datavisualiseringer kan det gøre det meget lettere for dig, at forholde dig til de enkle data, sammenligninger og resultater, som dine data giver. Mange virksomhedsledere mener, at ‘’tallene snakker for dem selv’’, men det er ofte ikke sådan det forholder sig. Faktisk sikrer en god datavisualisering, at din målgruppe forstår dine budskab meget klarere og hurtigere. Langt de fleste mennesker lærer bedst gennem synet, for det forholder sig sådan, at hvad øjet ser, husker vi. Derfor kan du med god grund bruge lidt ekstra energi på at overveje din visualisering. Vi samlet nogle tips til hvordan du nemmest får en gennemtænkt visualisering af dine data lige her:

 

Husk dit budskab og din målgruppe

Før du kaster dig ud i at revolutionere din visualisering af data, skal du sætte dig ned, og overveje, hvilket budskab, du skal præsentere og for hvem. Disse faktorer har nemlig stor betydning for dit valg af visualisering. Dit budskab skal være klart og præcist. Det er trods alt dit budskab dine modtagere skal huske, og ikke din visualisering af budskabet. Det er også vigtigt, at overveje hvem din præsentation er udarbejdet til, og hvordan denne er kommunikeret. Der kan være forskel på at præsentere ny data for en hel ledelse eller en enkelt medarbejder af gangen. Skal din præsentation give et overblik, eller skal din præsentation forklare komplicerede processer?

 

Visualisering betyder ikke masser af farver og figurer

Du er muligvis blevet overbevist om, at du skal bruge energi på datavisualiseringer, men undlad at kaste dig ud i 10 forskellige lagkagediagrammer, søljer og en hel  palette af regnbuefarver. I stedet handler det om at benytte sig af nogle bestemte modeller, som er gennemgående for din datavisualisering.

 

Less is more

Måske fylder du på med farver i din præsentation, fordi du vil pynte den og skabe opmærksomhed? Eller er du vild med 3D effekter og diagrammer? Du må ikke være nervøs for at din datavisualisering bliver for enkel eller kedelig. For mange forskellige farver, former og bevægelse kan ende med at stjæle fokus fra dit budskab.

 

Få sparring og ideer fra en konsulentvirksomhed

Det kan være en jungle at finde rundt i det hav af forskellige måder, som du kan bruge datavisualisering på. Men vil du have en professionel præsentation, som visualisere dine vigtigste data, kan kontakte en konsulentvirksomhed, som har helt styr på de mange muligheder, der er inden for præsentation af mange data og informationer. Tag eksempelvis et kig på den danske virksomhed Inspari, som har stor erfaring med at udarbejde datavisualiseringer for et hav af virksomheder.