Den sikre vej til plus på kontoen

Kategori: Økonomi

Penge

Flere og flere mennesker ender i dag i en økonomisk situation som de ikke længere har overblik over, eller kan styre selv. For mange er det økonomiske overblik forsvundet, og privatøkonomien står stille og roligt og forfalder. Desværre for mange bliver det en ond cirkel, hvor de aldrig tør tage fat ved roden af problemet og rydde godt og grundigt op i deres udgifter, men i stedet fortsætte den negative spiral men hurtige, nemme ”løsninger”; et nyt quicklån, billige snacks og endnu en hyggeaften (”…før i morgen hvor vi endelig gør noget ved det”), et nyt mobil abonnement eller forsikringsselskab osv.

Mange prøver i deres bedste mening, men det lykkedes sjældent, fordi de ikke har indblik i hvor skoene trykker mest. Nutidens meget digitale økonomi gør det heller ikke nemmere. Hvis man nu bare tog og betragtede sin privatøkonomi som en virksomhed, og hvert år printede det samlede regnskab med årets resultat, hvori udgifter og indtægter fremgår, ville mange nok opdage at det måske er tæt på at gå i nul, hvilket egentlig ikke er så godt, da man her mister plads til fremtidige eller uventede udgifter. Samtidig er posten til gældsafvikling for de fleste også relativt høj. Især de mange hurtige quick-lån og købskredit er farlige, fordi renten typisk er ekstrem høj (også selvom de ikke siger det i reklamen), og fordi man så ender med mini-lån til alverdens ”småforbrug”, såsom TV, vaskemaskine, telefon, cykel osv.

 

Hjælp fra en professionel er det hele værd

Hvad de fleste ikke ved er at de kan få hjælp fra professionelle til deres gældshåndtering. Og selvom du betaler for det, er det faktisk den sikreste, hurtigste og mest effektive vej til plus på kontoen. Med hjælp fra en kyndig økonomiuddannet bliver du guidet ud af din gæld, og kan vælge forskellige typer af hjælp, alt efter hvor meget du kan klare selv, og hvor uoverskueligt du synes det hele ser ud.

Hjælp fra en gældsrådgiver giver dig muligheden for at nå til bunds i dine udgifter, afdrag og lån, således at du får opbygget en unik plan til din vej ud af gæld.

Det er faktisk også ret simpelt, men underligt nok ikke så meget brugt endnu. Men i de fleste andre situationer hvor man har et problem, er det logisk at søge professionel hjælp; er man deprimeret bør man kontakte en psykolog, vil man bygge et hus bør man kontakte en murer/tømrer, ved sygdom bør lægen kontaktes og hvis man vil låne penge, kontakter man banken! Men, hvad så når man har gæld? Ja, det er surt – så må man nok arbejde og spare! Er den gamle opfattelse. Men endnu bedre faktisk – kontakt en gældsrådgiver.