Moderne kvinder skal ikke følge moden – og andre myter om kvindemode der skal dø

Kategori: Mode

Medierne er fyldt med såkaldte “mode eksperter” der giver deres besyv med, når det kommer til hvordan vi skal klæde os på. Det bliver ikke bedre af, at det efterhånden er blevet så nemt at sætte en blog op, at naboens teenage datter kan udnævne sig selv til ekspert og dele ud af sin viden. Det har sine fordele og ulemper: selvfølgelig er det rart, at kunne se andres tanker og idéer. Det bliver dog hurtigt uoverskueligt, når alle vil være eksperter. Som “ekspert” vil man nemlig gerne skille sig ud – hvis man bare siger det samme som alle de andre, hvorfor skulle folk så lytte til én? Så der er en tendens til at finde på noget sludder, som har til hensigt at få dig til at føle dig usikker og derved gøre dig hooked på lige præcis denne persons “mode tips”.

Vi tager i denne artikel fat i nogle af de myter om kvindemode der er opstået i de seneste par år, og slagter dem. Vi skal ikke lægge låg på os selv, så lad os få aflivet de myter om modetøj til kvinder der ikke giver nogen mening.

 

Myte #1:  Moderne Kvinder Skal Ikke Følge Moden

Denne myte udspringer fra den misforståede feminisme. Idéen er, at den “moderne kvinde” ikke bør lader sig “styre” af hvad moden dikterer. Det er dog en komplet misforståelse af, hvad moden rent faktisk handler om. Det er en følelse af fællesskab, en række fælles tanker og bevægelse imod noget nyt of friskt. Selvfølgelig er der ingen der tvinger dig til at være en del af det fællesskab – men du har muligheden og en åben invitation. Der er derfor ikke noget den moderne kvinde skal eller ikke skal – du har komplet frihed. Det er op til dig om du vil iklæde dig en hjemmestrikket sweater eller det nyeste fra Second Female i år.

 

Myte #2:  Mode er dyrt

Det er ganske enkelt ikke sandt, at mode koster det hvide ud af øjnene. Ordet mode referer ikke til bestemte brands eller designere, men til den fælles platform af ytring gennem tøj, vi allesammen er en del af. Du kan købe moderne tøj til billige penge, den eneste forskel er, at du selv er nødt til at holde øjnene åbne her. De dyre mærker følger typisk moden for dig, og du slipper derfor for at tænke over det.

 

Myte #3:  Vi er slaver af moden

Er vi virkelig? Tænk dig om – har du noget som helst tøj, der ikke kan kaldes “moderne” men som du elsker over alt på jorden? Det kan være det lidt for slidt, men åhhh så bløde, nattøj du har haft i årevis nu. Det kan være trøjen med noget sentimental værdi. De færreste er slaver af moden – moden er tværtimod slaver af os, og tilretter sig de mennesker vi nu engang er i samfundet.