Klædt på til bryllup som gæst

Kategori: Mode

Når invitationerne til sæsonens bryllupper så småt begynder at komme ind ad brevsprækken  er det ikke kun brudeparret, der har flere ting at se til. Påklædningen til et bryllup er nemlig ikke uden betydning og du bør derfor nøje overveje, hvad du vælger til dagen. Det er ikke altid lige let at finde det perfekte outfit til en begivenhed, og til et bryllup findes der desuden nogle regler du bør følge for at respektere brudeparret og traditionerne ved et bryllup.

Kvindernes påklædning

De kvindelige gæster må ikke bære hvidt, sort eller rødt af hver sin grund. Den hvide farve symboliserer brudens renhed og denne farve er ene og alene forbeholdt bruden. Det anses som den største fornærmelse, hvis en gæst tager en hvid kjole på. Det siges at en sort kjole symboliserer sorg og skulle bringe parret ulykke, hvilket er grunden til denne farve også er forbudt at bære til et bryllup. Det er dog i nogle tilfælde ok med sort, hvis det kombineres med noget andet farverigt, men spørg gerne bruden om det er ok at komme i sort uanset mængden. Det er dog som regel, acceptabelt hvis der er tale om en sort taske eller sorte sko. En rød kjole er forbeholdt brudens mor og vælger du en rød kjole som gæst er det tegn på at du eftertragtet gommen, hvilket selvsagt vil give nogle misbilligende blikke fra hele selskabet. Hvis du ikke er komfortabel i en gallakjole eller gulvlang kjole, kan du vælge en lang nederdel med en sød top og tilføje nogle fine smykker fra Jane Kønig for at gøre det mere eksklusivt.

Herrernes påklædning

For herrerne gælder det, at hvis brudgommen ikke bærer kjole og hvidt, så må gæsterne heller ikke gøre det. Det samme er gældende med smoking, da gæsterne ikke må være finere klædt på end brudgommen. Det er desuden først når gommen smider jakken at herrerne må smide deres. Hvis det er et sommerbryllup og du helst vil komme i shorts og sandaler bør du tale med brudeparret. Pænere shorts med fine sko og en flot skjorte med butterfly eller slips er for mange acceptabel påklædning, men hvis du holder på at tage åbne sko på, bør du tale med gommen og bruden inden brylluppet for at sikre dig deres accept.

Brudeparrets fest

Det afhænger naturligvis helt og holdent af brudeparret og hvordan de har valgt at fejre dagen. Nogle brudepar går ikke op i, hvilken farve kjolerne har på eller om mændene smider jakken før gommen, men spørg hellere brudeparret en gang for meget end en gang for lidt.  Omvendt er der også nogle brudepar, der har ekstra ønsker til påklædningen og dette bør du naturligvis følge. Dette kan både være i form af et særligt tema eller et af de mere klassiske temaer fx galla. Hvis brudeparret har specifikke ønsker til din påklædning, så fremgår dette som oftest på invitationen og du bør respektere deres ønske så de kan få den fest de har ønsker og har brugt måneder på at planlægge.

 

Et bryllup er en gammel tradition, hvor kærligheden mellem to mennesker bliver fejret i familie og venners nærvær. Det er en stor dag for det vordende par og derfor bør du overveje din rolle nøje inden du negligerer betydningen af dine handlinger, eller mangel på samme. Man siger at de mennesker brudeparret vælger at invitere til brylluppet er dem, de ønsker at have i deres liv fremadrettet og du bør derfor være beæret over din invitation hertil og gøre dit til, at parret og deres kærlighed til hinanden bliver fejret på bedst muligt vis.