Hvordan Finder Du De Bedste Løbesko Der Passer til Dig?

Kategori: Mode

Løbesko udvikler sig hele tiden, og der er masser af folk, der er gladelig deler ud af deres ekspertise! Der er ingen “perfekt” eller “bedste” sko på markedet. Alles fødder er forskellige i form og fungerer forskelligt. Jeg håber blot på at kunne hjælpe med at forklare de grundlæggende ting omkring løbesko for at hjælpe dig med at træde i den rigtige retning. Husk, at selvom min yndlingssko er en Adidas sko, er det muligvis ikke den, der fungerer bedst for dig. Det er derfor vigtigt at læse op på tingene, før du begiver dig ud for at købe et par ko på baggrund af en anbefaling.

For det første skal du kende lidt til biomekanikken i din fod. Det lyder måske avanceret, men det er kort fortalt hvordan dine fødder arbejder. Fuldstændig ligesom at du køber en Junarose kjole, hvis du er en kvinde med en større form, så er det også med at kigge efter de rigtige mærker og sko-typer der passer til din fod. At kende biomekanikken på dine fødder hjælper dig til bedre at forstå, hvilken type løbesko der passer til dig. Stilarterne indenfor løbesko er mere end bare dekorative: hver model af sko, inden for hvert mærke, er bygget til specifikke fodtyper. Et besøg hos din lokale ortopæd er en god start, da han eller hun kan give en komplet fodvurdering. Hvis tiden ikke tillader en fuld biomekanisk eksamen, kan du ringe til din lokale løbebutik, og spørge om de kan assistere dig med at vurdere det. Der er altid en sælger et eller andet sted, der har arbejdet med løbesko i årevis og kan hjælpe dig. Det er en bonus, hvis du finder en butik, der har en ortopæd-uddannet person ansat.

Der er flere ting der betyder noget, når du skal finde den rigtige sko til dig. Fortæl ortopæden eller sælgeren om dine planer for at løbe. Er du på udkig efter at gennemgøre et maraton eller opretholde en ugentlig løbetur? Giv dem så mange oplysninger som muligt om hvordan du løbet. Dette vil virkelig hjælpe dig med at få det rigtige par sko til at opfylde dit mål!

Når du har evalueret dine fødder, skal du gerne sidde tilbage med svar på følgende spørgsmål:

 

  1. Er buen på hver fod flad, normal eller høj?
  2. Er der yderligere biomekaniske bekymringer baseret på din fodtype? Hvis ja, hvad er de og hvad er konsekvensen her af?
  3. Er der behov for at bære indlæg i dine sko?
  4. Hvilken type sko passer bedst til din fodtype – neutral, stabil, eller motion control?
  5. Hvad er dine fødders korrekte størrelse (dette inkluderer længde og bredde)?

 

Skriv alle disse detaljer om din fodtype ned. Der er meget at huske, og det er nyttigt at have denne information med dig, når du handler sko i fremtiden.