Gode Grunde til at Købe Billige Vinglas

Kategori: Mode

Billige vinglas

Det lyder måske underligt, at spare penge på glassene, når man skal drikke noget så dyrebart som vin. Men der er faktisk mange gode grunde til, at købe billige vinglas. Det kan være du har et stramt budget, men stadig gerne vil nyde at drikke en god vin, og at du ikke helt vil ødelægge oplevelsen ved at drikke den fra en gammel kaffekop. Det kan også være du er i gang med at planlægge en fest, og ikke ønsker at bekymre dig om dine fine dyre vinglas, når bølgerne går højt og folk har fået lidt rigeligt at drikke. Det kan også bare være, at du har besluttet dig for at spare dine penge op til andre ting, i stedet for fancy designerprodukter. Når du organiserer en større begivenhed, som et bryllup eller et jubilæum, så har du typisk brug for mange glas, og så kan det være bedst at købe billige vinglas hjem i store mængder.

Der er nogle high-end designer vinglas, som kan være ganske dyre – vi snakker flere tusinde kroner for hvert. Men du behøver ikke at bruge hele månedslønnen for at anskaffe dig et anstændigt sæt vinglas. Det er muligt at finde hyggelige glas, der passer til enhver lejligheder.

Når du leder efter et godt vinglas, så er der to ting du skal overveje: formen, og størrelsen på glasset. Grunden til, at du skal have forskellige glas til forskellige typer vine er, at det har en betydning for, om du kan nyde oplevelsen af de enkelte vine fuldt ud. Med rødvin er den bedste type glas et, der er skorstensformet: bunden er bred, men der er kun en lille åbning i toppen. Denne type glas giver de bedste forudsætninger for at nyde den udsøgte aroma af rødvin. Glas til hvidvin er normalt mindre end rødvinsglassene, men du kan godt bruge samme glas til både de hvide og de røde vine, hvis du ikke ønsker at købe 2 sæt. Når det kommer til mousserende vin, er det dog klar bedst at anskaffe dig et sæt champagneglas, og ivrige drikkere af Portvin ved også, at der skal denne type glas til, for at få mest ud af den mousserende vin.

Når du køber vinglas, er der mere du skal overveje, end bare prisen i sig selv.. Hvis du køber glas, der  let går i stykker og derfor ofte skal udskiftes, så sparer du reelt ikke penge. Du kan få glas af høj kvalitet til en relativt lille sum penge. Gå langt udenom glas der har fordybinger, stød eller uregelmæssigheder i glasset, uanset hvor billig en pris de så måtte sælges til. Disse fejl er ofte tegn på svagheder, som vil få glasset til at gå i tusinde stykker inden længe. Undgå også glas der simpelthen er for tynde – der skal nemlig heller ikke meget til, før de går i stykker.

Hvis du ikke ved hvor du skal starte, så prøv at finde dig en Portal med blade, og se hvad der bliver foreslået indenfor verdenen af vin-elskere. Undgå de blade, der forsøger at sælge dig noget, da det ofte vil være de dyre glas der vises frem i disse. Hvis du i stedet finder et blad, der er skrevet af vin-entusiaster til vin-entusiaster, så vil deres prioritet nok være meget lig din: glassene skal være i orden, men de skal ikke gå ud over budgettet til at købe god vin.