Fem tips til at gøre dit sommerhus verdens hyggeligste

Kategori: Bolig

Hygge eller ‘hooga’ er noget som netop er blevet et kendt fænomen i udlandet, selvom vi indtil nu har haft det som Danmarks eget lille koncept. Det handler om afslapning, ofte med venner eller familie, eventuelt noget velsmagende (tit ikke så sundt) på bordet og vigtigst: nemlig en rigtig god stemning. Noget som helt klart også vækker hygge-associationer hos mange, er et sommerhus. Du er måske selv så heldig, at have et sommerhus, som du holder af at være i. Eller også vil du bare hente stemningen hjem til dit eget hus. Men hvordan skaber du den ultimative sommerhus-hygge-stemning? Vores bud får du her i artiklen.

 

  • Hold rummet lyst. En vigtigt faktor indenfor hygge-viben er lys; det gør nemlig huset indbydende og gæstfrit at se på. En god idé kunne være lys som kan dæmpes, da det skaber aftenhygge at dæmpe lysstyrken. Noget andet som virkelig er skønt, er duftlys og stearinlys. Gå også gerne med en lille, hyggelig lampe. Her kunne blandt andre nævnes den fine sag Follow me fra Marset. Follow me lampe er rigtig dekorativ at have stående, og også praktisk med sit lille fine håndtag. Gå med deco og interiør som både er trendy, men også lidt retro, for at skabe en excellent sommerhus vibe.

 

  • Afslappende farver. Vi ved jo at farver påvirker vores psyke, og derfor kunne du med gavn forsøge at tænke på farvernes psykologi, når du indretter dit sommerhus. Lilla, pastel-grøn, pastel-blå, lyserød, aqua og grå er nogle af de farver som virker beroligende. Så er det selvfølgelig også fint hvis du kan koordinere det lidt.

 

  • Hent naturen ind i huset. Natur er helt klart også noget som er godt for os, og som derfor gør os glade. Hvad med at tænke i forskellige natur-temaer for dit sommerhus? For eksempel skovtema, jungletema, maritimtema eller yndigt floratema. Overvej hvad i naturen, som gør dig glad og brug så det i din indretning. For eksempel hvis du vælger det charmerende maritimtema, kunne du sætte farven blå i fokus, have små udsmykninger som miniature-skibe og anker og sørge for at have duften af frisk luft, ligesom på havet. Det handler om at skabe en stemning. Der er mange muligheder, så prøv dig frem!

 

  • Udvælg charmerende vintage møbler. Noget som tit kan give en hyggelig stemning i rummet er antikke møbler, da det kan minde mange af os om denne hersens gammeldags, harmoniske idyl, som på visse aspekter er gået tabt i vores moderne, ofte hektiske, livsstil. Derfor er det skønt at kunne søge tilflugt i et sommerhus, hvor den gamle rolige stemning stadig lever i bedste velgående.

 

  • Hyggelige tekstiler og materialer. Et andet vigtigt punkt er tekstiler, da det gør meget for at skabe et hyggeligt lokale. Puder, tæpper og duge er rigtig super for en god sommerhus-stemning. Det er helt klart et hurtigt fix til et hyggeligt sommerhus. Hvis vi snakker materiale, kan træ også noget. Det giver den der gode hytte-vibe. Hvis det passer ind i din stil, kunne du også gå med noget retro tapet. Du tænker måske tilbage til din gamle mormors hjem, når du hører ‘tapet’, men du kan helt sikkert også få det til at passe til en moderne stil anno 2017. Du kunne eventuelt bare bruge det på én enkelt væg. Hvis du vælger den løsning, skal du være opmærksom på at male de resterende vægge i ens farve med tapetet, eller bare en farve som indgår i det.