Bolig i storbyen på lavbudget – Kan det lade sig gøre?

Kategori: Bolig

Om det kan lade sig gøre at have bolig i storbyen er et meget bredt og åbent spørgsmål, uden et rigtig eller forkert svar. Selvfølgelig er det dyrere at bo helt inde i centrum, ind hvis du flytter dig lidt ud for bymidten og i nogle af bydelene i yderkanten af byerne. Dertil kommer spørgsmålet om du skal eje eller leje. Det kan selvfølgelig være nødvendigt at leje, hvis ikke du har nok til udbetaling eller til et lån, men der har i hvert fald mange unge mennesker, benyttet sig af forældrekøb som alt andet lige tit gør det nemmere og billigere for de unge mennesker, at sidde i en lejlighed.

Udover at ligge et godt budget, og have en dagligdag hvor du ikke bruger for mange penge, er det vigtigt for at du kan have en bolig i storbyen, uden den sluger al din økonomi, at du sidder til en så billig husleje om måneden. Derfor er det vigtigt at du fra start finder en lejlighed der til at betale. Derfor har vi herunder valgt at vise nogle bud på, hvor du kan finde din nye bolig i storbyen, som er til at betale selv for menigmand.

Erhversmål

Det er ikke kun private der gerne vil finde bolig i storbyen til billige penge. Erhvervsdrivende er også tit og ofte rigtig interesserede i gode erhvervsbygninger i storbyerne til billige penge. Her er der meget arbejdskraft og gode muligheder, og derfor vil mange gerne ligge i byerne. Vil du gerne vinde et nyt lager, nye kontorbygninger eller andre boliger beregnet til virksomheds driven, så ville jeg kigge online på colliers.dk.

Online på colliers.dk finder du alle de erhvervsmål du kunne tænkes at have brug for. Der er især mange i de største danske byer som København og Århus, hvor der også er stort udbud og efterspørgsel efter ejendomme. Men også større byer som Odense, Esbjerg og i trekantsområdet i Jylland er der mange erhvervsejendomme til salg.

Lejebolig

Er du interesseret i at leje en bolig? De fleste lejeboliger omkring i landet er lejligheder, men der findes selvfølgelig også en masse rækkehuse, og parcelhuse der er lejet. Når du skal finde dig en lejebolig, er det vigtigt at have styr på hvor meget du kan maksimalt ligge om måneden, for at dit budget stadig hænger sammen. Du kan med fordel få hjælp af en økonomi kyndig til at ligge et fast budget, gerne i flot og brugbart excel ark, eller noget lignende, for at få total styring over din økonimi. Et godt excel ark retter sig selv til hvis du ændrer noget, så ændrer din løn sig for eksempel, så kan du plotte det ind og bruge flere et andet sted, hvad enten det er på opsparing eller forbrug.

Når du skal til at leje en bolig, vil jeg anbefale at du taget et kig på boligportalen.dk. Jeg vil mene det er det bedste danske sted at lede efter lejeboliger, hvor du for et mindre beløb kan få lov at se alle lejernes numre, så du kan kontakte dem hvis du finder noget relevant.

Køb af bolig

Hvad enten der er en villa, et parcelhus, rækkehus eller en ejerlejlighed du har planer om at købe, vil jeg helt klart foreslå dig at klikke ind forbi boligsiden.dk.
Det er danmarks mest besøgte boligsiden (skriver de selv), men det er forståeligt hvis korrekt. En meget nem og brugbar søgemaskine i toppen af siden, gør det rigtig nemt for brugen at klikke af hvilken type af bolig man vil søge efter, samt hvilket postnummer man vil søge i. Derudover kan du gruppere de boliger du vil søge efter, efter pris, størrelse og meget andet. En rigtig brugbar side, til din søgen efter bolig.