5 ting det danske forår og efterår har til fælles

Kategori: Mode

Der er nogle lande, hvor de ikke rigtig har årstider, og der er lande, hvor året er delt op i regntid og tørtid. I Danmark har vi dog fire årstider, som hver især skifter mellem regn og tørke flere gange. Vi har vinter og sommer, som har mange kontraster, idet den første årstid er mørk samt fuld af kulde og til tider en masse sne, mens den anden årstid er fuld af sol, varme og liv. De to andre årstider er forår og efteår, hvoraf den første årstid er den tid på året, hvor vi begynder at kunne se mere liv i planter og dyr, mens den anden årstid begynder med masser og liv, men lige så stille dør planterne og dyrene gemmer sig væk eller rejser sydpå. Kontrasten ender dog mere eller mindre der, da efterår og forår faktisk har mange ting til fælles. Vi ser her på fem af de ting, de to årstider har til fælles.

Vejret går godt nok fra varmt til koldt om efteråret og koldt til varmt om foråret, men det er i begge tilfælde en ændring, hvorimod sommer og vinter stort set bare er henholdsvis varm og kold hele årstiden. Vi bruger desuden solcreme i den ene ende af årstiden og vintertøj i den anden ende.

Når nu vi snakker om tøj, så er det også noget, de to årstider har til fælles. Det er nemlig billigt regntøj og vindjakker i begge tilfælde, da det er regnen og vinden, vi vil beskytte os mod det meste af tiden til i både efteråret og foråret.

I begge årstider har det træerne og diverse andre planter, der anses som værende tegn på, at årstiden for alvor er i gang. Igen har vi også kontrasten, hvor bladene gror på træerne om foråret, mens de falder til jords om efteråret. Ud over træerne er det især græsset og buskene, vi kan se det på, når den nye årstid for alvor begynder.

Det kan desuden være forvirrende til både foråret og efteråret, hvad for noget tøj, der er brug for på en given dag. Der er nemlig store svingninger i vejret, så selv hvis vejret er godt nok til t-shirt og shorts om morgenen kan det nemt blive koldere i løbet af dagen, for slet ikke at nævne regn og vind, som kan komme lige så pludseligt som lyn fra en klar himmel.

Til sidst har de det til fælles, at sommerferien er tæt på – godt nok er den lige slut til efteråret og tæt på at begynde til foråret, men det er alligevel næsten muligt for de fleste skoleelever at smage sommerferien i begge tilfælde. Til efteråret er det en eftersmag, mens det til foråret kommer af duften, som jo er en vigtig del af enhver smagsoplevelse.