5 årsager til, hvorfor du skal vælge carport i stål i stedet for træ

Kategori: Mode

Ligger du inde med overvejelsen om at bygge en carport? Dog står du sikkert i mellem at vælge en carport i træ eller en i stål. I denne artikel får du 5 årsager til, hvorfor stål er bedre end træ.

 

  1. Brandvenligt

Dette er en selvfølge! Som du nok ved er træ utroligt nemt at brænde, hvor derimod stål har et smeltepunkt på 1371°C til 1454°C, hvilket vil sige, det nærmest er umuligt at smelte og især ikke i sådan en stor mængde. Træ brænder ved kun 150°C-160°C og dermed er det meget nemt, at brænde en carport ned af træ.

 

  1. Moderne og pænt

Det er også vigtigt at tale om design, og udseendet af en carport. Stål har et unikt skær og udstråler et moderne hus, hvorimod træ er relativt ”gammeldags” og vil nærmest ødelægge udseendet af et moderne æstetisk hjem. Der findes mange designs af carporte i stål og de kan bestemt udfylde dine ønsker. Du kan endda få skræddersyet en. En carport i stål vil bestemt give hjemmet opmærksomhed fra tilskuerne!

Desuden kan du pimpe det mere op og gøre det mere personligt, ved at hænge flotte personligt designede plakater op.

 

  1. Nemt at sætte op

Det er desuden meget nemmere at sætte en carport op i stål end en i træ. Faktisk kræver det slet ikke en håndværkeruddannelse, som det går med en i træ. At sætte en carport op i stål kræver mange få steps, hvorimod en i træ har mange flere dele, der skal sættes sammen. En carport i stål kan bygges på få timer helt uden professionel hjælp. Her sparer du derfor også penge!

 

  1. Holdbart

Carporte i træ skal vedligeholdes og tages af gennem årene, hvorimod stål arbejder for sig selv. Stål er mere modstandsdygtigt og holdbart. Carporte i stål kræver også en minimum vedligeholdelse. En varmgalvaniseret carport i stål med kompositelementer er den mest brugervenlige løsning, trods den nogenlunde høje pris. Varmgalvaniseringen af stålelementer forsegler stålet og gardere dette solide metal mod rust og svækkelse.

 

  1. Vedligeholdes mindst

Træ skal vedligeholdes meget, da de slider af regn, sne og lignende. Det kan også endda være, at du skal male carporten af træ mange gange. Det kræver meget tid og mange kræfter at vedligeholde træ. Som nævnt tidligere er en varmgalvaniseret carport i stål med kompositelementer den bedste løsning. Stål skal ikke vedligeholdes så meget, da det holder længe, dog kan man altid rengøre overfladen, hvis ønsket. Til rengøring af stål, skal man kun bruge: Almindelig opvaskemiddel, sulfovand og en blød klud. Det anbefales også at bruge stålrengøringsmiddel ved grundig rengøring.